rcpt

Soutzokakia - grekiska färsbiffar med ris

4portioner

17 ingredienser

Sås
Krossade eller hela tomater
Tomatpuré
Vatten
Biffar
Blandfärs
Gul lök
Tomatpuré
Ströbröd
Citronjuice
Vitlök
Spiskummin
Kanel
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl
Persilja
Olja
Basmatiris

instruktioner

Sås

  1. Stek tomatpuré och blanda sedan i tomaterna och lite vatten.

  2. Låt såsen koka ihop i några minuter.

Biffar

  1. Hacka persiljan och blöt upp ströbrödet med lite vatten.

  2. Blanda färs, lök, vitlök, tomatpuré, citronjuice, persilja, spiskummin, kanel, salt, blötlagt ströbröd och svartpeppar.

  3. Rulla blandningen till små ciggarrformade biffar.

  4. Pudra över och rulla runt biffarna i vetemjöl.

  5. Bryn biffarna i olja tills de fått yta.

  6. Häll över biffar och tomatsås i en ugnsäker form. Låt stå i ugnen på 200° i ungefär 15 minuter. Koka under tiden riset.

taggar

från antons receptsamling