rcpt

Sojafärslasange

4portioner

16 ingredienser

gullök
vitlöksklyftor
sojafärs
krossad tomat
tomatpuré
grönsaksbuljongtärning
chiliflakes
svartpeppar
timjan
färsk basilika
salt
rödvinsvinäger
morötter
lasangeplattor
creme fraiche
riven parmesan

instruktioner

  1. Fräs gul lök och vitlöksklyftor i matolja.

  2. Tillsätt sojafärs lite i taget så den får fin färg.

  3. Slå på krossad tomat, tomatpuré och grönsaksbuljongtärning.

  4. Krydda med chiliflakes, svartpeppar och timjan. (Samt basilika om den är torkad)

  5. Låt sjuda i 15 minuter.

  6. Smaka av med salt och rödvinsvinäger och vänd i den färska basilikan.

  7. Sätt ugnen på 200 grader.

  8. Ta en stor ungsfast form och bottna med 1/3 rivna morötter. Fortsätt med 1/3 av färs-såsen.

  9. Täck med lasangeplattor och upprepa föregående steg. Gör detta två gånger.

  10. Täck med lasagneplattor och ta sedan en sked och toppa med creme fraiche.

  11. Avsluta med riven parmesan.

  12. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.

taggar

från therése komstadius receptsamling