Fräs gul lök1 st och vitlöksklyftor2 st i matolja.
Tillsätt sojafärs500 g lite i taget så den får fin färg.
Slå på krossad tomat2 paket, tomatpuré2 msk och grönsaksbuljongtärning1 st.
Krydda med chiliflakes1/2 tsk, svartpeppar1/2 tsk och timjan1/2 msk. (Samt basilika om den är torkad)
Låt sjuda i 15 minuter.
Smaka av med salt och rödvinsvinäger och vänd i den färska basilikan1/2 kruka.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta en stor ungsfast form och bottna med 1/3 rivna morötter4 st. Fortsätt med 1/3 av färs-såsen.
Täck med lasangeplattor och upprepa föregående steg. Gör detta två gånger.
Täck med lasagneplattor och ta sedan en sked och toppa med creme fraiche2.5 dl.
Avsluta med riven parmesan1 dl.
Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.