rcpt

Salsicciapasta

4portioner
/30 min

Denna salsicciapasta är smakrik och mustig och passar att bjuda på till vardag som fest. Fänkål, morot och lök ger mustig smak till salsicciapastan. Servera den nylagad och toppad med mycket riven parmesan och bladpersilja.

16 ingredienser

schalottenlök
morot
fänkål
vitlöksklyftor
cocktailtomater
smör
färsk salsiccia
pasta rigatoni eller pappardelle
tomatpuré
chili flakes
vitt vin
syrad grädde
strösocker
salt
parmesanost
bladpersilja

instruktioner

  1. Skala och skiva lök och morot tunt. Ansa och skiva fänkål. Finhacka vitlöken. Halvera tomaterna.

  2. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek lök, morot, fänkål, vitlök och tomater ca 5 min.

  3. Skär ett snitt i salsiccan och ta ut fyllningen. Lägg ner i stekgrytan och finfördela med trägaffel. Fräs 4-5 min.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  5. Rör ner tomatpuré, chili flakes, vin och grädde i stekgrytan med salsiccian. Sjud ca 10 min. Smaka av med socker och salt. Blanda ner avrunnen pasta i såsen.

  6. Toppa salsicciapastan med riven parmesan och grovhackad persilja.

taggar

#Pasta#Italiensk

från antons receptsamling, importerat från arla.se/recept/salsicciap...