Skala och skiva lök1 st och morot1 st tunt. Ansa och skiva fänkål1 st. Finhacka vitlöken2 st. Halvera tomaterna10 st.
Hetta upp smör25 g i en stekpanna. Stek lök, morot, fänkål, vitlök och tomater ca 5 min.
Skär ett snitt i salsiccan300 g och ta ut fyllningen. Lägg ner i stekgrytan och finfördela med trägaffel. Fräs 4-5 min.
Koka pastan400 g enligt anvisning på förpackningen.
Rör ner tomatpuré2 msk, chili flakes0.5-1 tsk, vin1/2 dl och grädde3 dl i stekgrytan med salsiccian. Sjud ca 10 min. Smaka av med socker1/2 tsk och salt1 tsk. Blanda ner avrunnen pasta i såsen.
Toppa salsicciapastan med riven parmesan80 g och grovhackad persilja.