rcpt

Salsiccia stroganoff

4portioner

Lär dig laga en smakrik korvgryta inspirerad av italiensk gastronomi med salsiccia och salvia. Perfekt för höstens middagar.

16 ingredienser

salsiccia
gul lök
vitlöksklyftor
tomatpuré
rökt paprikapulver
vitt vin
krossade tomater
vispgrädde
dijonsenap
färska salviablad
torkad salvia
salt
svartpeppar
olja
smör
crème fraîche

instruktioner

  1. Förbered salsiccian – Skär ett snitt och pilla ur färsen ur skinnet och dela den i mindre bitar om du använder en rå salsiccia. Annars strimla ner eller skär i skivor.
  2. Fräs lök och vitlök mjukt i olja på medelvärme i en stekpanna eller gryta.
  3. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs i 1 minut till.
  4. Lägg i salsiccian och bryn den tills den fått fin färg.
  5. Slå på vitt vin och låt koka upp någon minut.
  6. Tillsätt krossade tomater, dijonsenap och salvia. Låt sjuda i 10 minuter.
  7. Rör ner grädden, smaka av med salt och peppar, och låt småputtra 5–10 minuter till.
  8. Servera med ditt val av tillbehör och toppa gärna med lite extra färsk salvia eller persilja.

taggar

från antons receptsamling, importerat från https://www.cafe.se/sa-g...