Salsiccia stroganoff
4portioner
Lär dig laga en smakrik korvgryta inspirerad av italiensk gastronomi med salsiccia och salvia. Perfekt för höstens middagar.
16 ingredienser
- salsiccia
- gul lök
- vitlöksklyftor
- tomatpuré
- rökt paprikapulver
- vitt vin
- krossade tomater
- vispgrädde
- dijonsenap
- färska salviablad
- torkad salvia
- salt
- svartpeppar
- olja
- smör
- crème fraîche
instruktioner
- Förbered salsiccian – Skär ett snitt och pilla ur färsen ur skinnet och dela den i mindre bitar om du använder en rå salsiccia. Annars strimla ner eller skär i skivor.
- Fräs lök och vitlök mjukt i olja på medelvärme i en stekpanna eller gryta.
- Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs i 1 minut till.
- Lägg i salsiccian och bryn den tills den fått fin färg.
- Slå på vitt vin och låt koka upp någon minut.
- Tillsätt krossade tomater, dijonsenap och salvia. Låt sjuda i 10 minuter.
- Rör ner grädden, smaka av med salt och peppar, och låt småputtra 5–10 minuter till.
- Servera med ditt val av tillbehör och toppa gärna med lite extra färsk salvia eller persilja.
taggar
från antons receptsamling, importerat från https://www.cafe.se/sa-g...