rcpt

Färsbiffar med fetaost och ajvarsås

4portioner
/60 m

Underbart goda fetaostfyllda färsbiffar med en krämig ajvarsås. Serveras med smörstekt vitkål som fångar upp den goda såsen förträffligt.

16 ingredienser

nötfärs eller lammfärs
ägg
fetaost
salt
peppar, svart
ajvar relish
färsk persilja, finhackad
olivolja
smör
Sås
vispgrädde
färsk persilja, finhackad
ajvar relish eller tomatpuré
salt och peppar, efter smak
Smörstekt vitkål
vitkål, strimlad
smör
salt och peppar

instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till färsen och forma åtta avlånga biffar. Stek på medelhög värme med både smör och olivolja i minst 10 minuter eller tills biffarna fått fin färg.
  2. Häll i grädden och en klick ajvar när biffarna är nästan klara. Rör om lite och låt grädden koka ihop. Smaka av såsen med salt och peppar. Tillsätt persiljan precis innan serveringen.
  3. Stek under tiden som biffarna puttrar den strimlade vitkålen i rikligt med smör i annan stekpanna. Kålen ska bli mjuk och ha fått fin färg.

taggar

från Ulf Gunnarssons receptsamling, importerat från dietdoctor.com/se/recept/...