rcpt

Enkel japansk kålpannkaka

2portioner
/30 min

12 ingredienser

vitkål
ägg
vetemjöl
mjölk
bakpulver
salt
svartpeppar
olja
finstrimlad salladslök
majonnäs
japansk soja
furikake eller rostade sesamfrön

instruktioner

  1. Finstrimla vitkålen, gärna på en mandolin. Vispa ägg, mjöl, bakpulver, salt och peppar och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda i resten av mjölken och kålen.
  2. Värm olja i en stekpanna och häll i ca 2 dl smet (för 2 port). Stek tills pannkakan är gyllenbrun och frasig, vänd sedan och stek på andra sidan. Stek den andra pannkakan på samma sätt.
  3. Till servering: Strimla salladslöken fint. Lägg upp pannkakan på en tallrik och ringla över majonnäs, soja, salladslök och furikake eller sesamfrö.

taggar

från Mitras receptsamling, importerat från ica.se/recept/enkel-japan...