Enkel japansk kålpannkaka
sluta laga
2
portioner
instruktioner
Finstrimla vitkålen, gärna på en mandolin. Vispa ägg, mjöl, bakpulver, salt och peppar och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda i resten av mjölken och kålen.
Värm olja i en stekpanna och häll i ca 2 dl smet (för 2 port). Stek tills pannkakan är gyllenbrun och frasig, vänd sedan och stek på andra sidan. Stek den andra pannkakan på samma sätt.
Till servering: Strimla salladslöken fint. Lägg upp pannkakan på en tallrik och ringla över majonnäs, soja, salladslök och furikake eller sesamfrö.
ingredienser
vitkål
150 g
ägg
3 st
vetemjöl
1 dl
mjölk
1 dl
bakpulver
1/2 krm
salt
1/2 tsk
svartpeppar
1 krm
olja
2 msk
finstrimlad salladslök
1 st
majonnäs
2 msk
japansk soja
furikake eller rostade sesamfrön
1 tsk
lägg till timer