rcpt

Boeuf bourguignon med champinjoner och smålök

4portioner
/2 tim

16 ingredienser

nötkött i bitar
smör
morot
lök, gul
vitlök
varmrökt sidfläsk
tomatpuré
vetemjöl
rött vin
Oxfond
vatten
timjan, torkad
lagerblad
steklök
champinjoner, små
salt och peppar

instruktioner

  1. Bryn nötkött i bitar i smör i en het stekpanna.

  2. Krydda med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta.

  3. Skär moroten, lök och vitlöksklyftor i skivor. Fräs dem i 1 msk smör i en stekpanna tillsammans med tärnat varmrökt sidfläsk och tomatpuré. Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt.

  4. Tillsätt rött vin, timjan och lagerblad. Koka upp allt i pannan under omrörning.

  5. Häll över allt i grytan med köttet och tillsätt vatten och oxfond så att det täcker.

  6. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 1.5 timme.

  7. Skala steklöken och ansa och klyfta champinjoner. Bryn lök och champinjoner i 1 msk smör. Lägg i grytan och låt dem koka med den sista halvtimmen.

taggar

från antons receptsamling, importerat från bongtouchoftaste.se/recep...