Bryn nötkött800 g i bitar i smör2 msk i en het stekpanna.
Krydda med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta.
Skär moroten1 st, lök1 st och vitlöksklyftor2 klyfta i skivor. Fräs dem i 1 msk smör i en stekpanna tillsammans med tärnat varmrökt sidfläsk150 g och tomatpuré2 msk. Pudra över mjölet1 msk och rör så att det fördelar sig jämnt.
Tillsätt rött vin3 dl, timjan1 krm och lagerblad1 st. Koka upp allt i pannan under omrörning.
Häll över allt i grytan med köttet och tillsätt vatten2 dl och oxfond3 msk så att det täcker.
Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 1.5 timme.
Skala steklöken500 g och ansa och klyfta champinjoner200 g. Bryn lök och champinjoner i 1 msk smör. Lägg i grytan och låt dem koka med den sista halvtimmen.