rcpt

Bifteki – läckra grekiska färsbiffar

4portioner
/30 min

Bifteki – kryddiga och goda köttfärsbiffar som enkelt går att variera i smak. Lyxa till det med riven fårost i smeten eller byt spiskummin mot timjan eller mynta. Servera gärna med en krämig tzatziki.

11 ingredienser

smör och olja
Svartpeppar
Salt
Tomatpuré
Oregano torkad
Spiskummin
ägg
vitlöksklyftor
Bladpersilja
Lök gul
Lammfärs eller blandfärs

instruktioner

  1. Finhacka lök och persilja. Blanda färsen med lök, persilja, pressad vitlök, ägg, spiskummin, oregano, tomatpuré, salt och peppar.
  2. Skölj händerna i kallt vatten och forma pannbiffar i önskad storlek. Värm olja och smör och stek biffarna tills det fått fin färg och är genomstekta, cirka 10 minuter.
  3. Servera med pommes frites eller potatisklyftor, pitabröd, tzatziki, tomater och rödlök och pressad citron.

taggar

#Biffar#Kött

från Martins receptsamling, importerat från godare.se/recept/a/G371EJ...