Bifteki – läckra grekiska färsbiffar
sluta laga
4
portioner
instruktioner
Finhacka lök och persilja. Blanda färsen med lök, persilja, pressad vitlök, ägg, spiskummin, oregano, tomatpuré, salt och peppar.
Skölj händerna i kallt vatten och forma pannbiffar i önskad storlek. Värm olja och smör och stek biffarna tills det fått fin färg och är genomstekta, cirka 10 minuter.
Servera med pommes frites eller potatisklyftor, pitabröd, tzatziki, tomater och rödlök och pressad citron.
ingredienser
smör och olja
Svartpeppar
1 krm
Salt
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Oregano torkad
2 msk
Spiskummin
1 tsk
ägg
1 st
vitlöksklyftor
2 st
Bladpersilja
1 dl
Lök gul
1 st
Lammfärs eller blandfärs
500 g
lägg till timer