rcpt

Ugnspannkaka med morot, purjolök och lingonsylt

4portioner
/60 min

10 ingredienser

smör eller margarin
ägg
vetemjöl
mjölk
salt
peppar
potatis
morötter
liten purjolök
lingonsylt till servering

instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj en långpanna ca 30 x 40 cm (för 4 port) med matfettet.
  3. Vispa ägg, mjöl och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken. Tillsätt salt och peppar.
  4. Skala och riv potatisarna och morötterna grovt. Ansa och skiva purjolöken.
  5. Sätt in långpannan i ugnen några minuter så att matfettet smälter. Fördela grönsakerna i botten på långpanna.
  6. Häll smeten över grönsakerna. Ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills pannkakan stelnat.
  7. Servera pannkakan med lingonsylt.

taggar

från Martins receptsamling, importerat från ica.se/recept/ugnspannkak...