rcpt

Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)

6portioner
/60 min

15 ingredienser

fiskfilé t ex lax och gös
färskpressad limejuice
salt
stora gula lökar
stor vitlöksklyfta
gröna chilifrukter (valfri styrka)
olivolja
krossade tomater
konc fiskfond
finhackad persilja
finhackad koriander
kokosmjölk
vatten
skalade räkor
salladslökar

instruktioner

  1. Skär fisken i 2-3 cm stora tärningar. Blanda med limejuice och salt.
  2. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
  3. Fräs lök, vitlök och chilli på svag värme i olivolja. Tillsätt krossade tomater, fiskond, persilja och koriander. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  4. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 6-7 minuter. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.
  5. Strimla och strö över salladslöken. Smaka ev av med salt och peppar.
  6. Servera grytan med kokt ris och het chilisås.

taggar

från Ella Mattsmyrs receptsamling, importerat från ica.se/recept/rak-och-fis...