rcpt

Palak paneer med ris

4portioner
/30 min

En färgsprakande indisk rätt med smak av ingefära, garam masala och tomat. Den här vegetariska grytan svänger du ihop på 30 minuter - perfekt både till vardags och till fest. Tips! Det går lika bra att använda halloumi istället för ost paneer i denna rätt.

23 ingredienser

Gul lök
Tomater
Krossade Tomater
Paneer / halloumi
Färsk bladspenat
Matlagningsvin Vitt
Matlagningsgrädde
Färsk ingefära
Olivolja
Garam Masala
Tomatpuré
Grönsaksbuljong
Olivolja
Torkad gurkmeja
Salt
Svartpeppar Malen
Vitlök
Tillbehör
Gurka
Tomater
Mynta - torkad
Olivolja
Salt Fint
Basmatiris

instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära och strimla tomaterna.

  3. Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i oljan tillsammans med garam masala och gurkmeja. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt vitt vin och låt det puttra i 2-3 min.

  4. Tillsätt de strimlade tomaterna, krossade tomater, havregrädde och buljong och låt såsen puttra på låg värme i 10 min.

  5. Tärna osten och stek den i olja på medelhög värme.

  6. Tillsätt ost och spenat till grytan och smaka av med salt och peppar.

  7. Skär gurka och tomat i bitar och lägg i en skål. Tillsätt mynta, salt och olja.

taggar

från antons receptsamling, importerat från mathem.se/recept/palak-pa...