rcpt

Köttfärssås grädde

8portioner
/40 min

20 ingredienser

gula lökar
morötter (ca g)
vitlöksklyftor
olja från soltorkade tomater
smör
köttfärs
bacon
soltorkade tomater
krossade tomater
grädde
kalvfond
worcestershiresås
balsamvinäger
soja
tomatpuré
oregano
basilika
rosmarin
salt
nymald svartpeppar

instruktioner

  1. Skala morötterna, lök och vitlök och ta fram alla ingredienser.
  2. Ta en stor gryta/kastrull och hetta upp en klick smör eller olja från soltorkade tomaterna
  3. Hacka i lök och vitlök och fräs i kastrullen. Riv morötterna och häll i. Strimla soltorkade tomaterna.
  4. Fräs köttfärs och bacon i en separat stekpanna med lite smör parallellt. Häll sen över i grytan.
  5. Häll i resten av ingredienserna och låt puttra i minst 10 min (men längre blir godare)
  6. Smaka av med salt, peppar och ev mer balsamvinäger.
  7. Servera med nån god pasta, riven parmesan och en sallad

taggar

från Martins receptsamling, importerat från ingmar.app/blogg/kottfars...