Koka ris4 port enligt anvisning på förpackningen.
Koka upp en kastrull med saltat vatten till kycklingen.
Tärna kycklingfilé600 g och koka den 2-3 min. Sila av vattnet och spola kycklingen kall och torka lite lätt med papper så att kycklingen inte är blöt.
Häll majsstärkelse0.5 dl i en form/skål och vänd runt kycklingbitarna.
Dela broccoli1/2 st i mindre buketter. Skala och riv ingefära1 msk och vitlök1 klyfta.
Blanda samman hoisinsås4 msk, soja2 msk, chiliflakes0.5 tsk och socker0.5 msk i en liten skål.
Hetta upp rapsolja2 msk i en stekpanna och stek kyckling och broccoli tillsammans med ingefära1 msk och vitlök1 klyfta på medelhög-hög värme tills kycklingen får en fin krispig stekyta.
Tillsätt såsen i pannan och låt såsen koka in snabbt. Blanda om så att såsen täcker kyckling och broccoli ordentligt. Ta av pannan från värmen.
Tillsätt rivet lime1 stskal och lime1 stsaft i riset.
Lägg upp riset i skålar och toppa med sticky chicken.