Champinjoner med ingefära och chili
sluta laga
4
portioner
instruktioner
Hetta upp en stekpanna av gjutjärn. Lägg i spiskumminfröna och rosta dem under omrörning 15–20 sekunder. Häll dem sedan ur pannan och krossa i mortel.
Skala och finhacka löken och skala vitlöken. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla chilin fint. Skala och hacka ingefäran. Värm oljan på medelvärme i stekpannan och fräs löken tills den är brun, inte bränd. Sätt till ingefära och chilin och fräs i ytterligare ett par minuter. Pressa ner vitlöken.
Tillsätt gurkmeja, champinjoner och salt och fräs i ca 15 minuter, tills svampen lämnat ifrån sig sin fukt och blivit brynt. Sänk värmen, blanda i spiskummin och citronsaft och låt allt puttra några minuter tills svampen sugit upp citronsaften. Strö över färsk koriander.
ingredienser
hel spiskummin
1 tsk
neutral olja
3 msk
gula lökar
2 st
färsk ingefära
1 msk
vitlök
2 klyfta
grön spansk peppar
2 st
gurkmeja
1 krm
champinjoner
800 g
salt
0.5 tsk
citron, pressad
1 tsk
färsk koriander, till garnering
lägg till timer